Чисте джерельце

Шлихтер Эвелина
Чисте джерельце, що в крові тече,
У кожної людини всередині є...
Та кожен може зруйнувати, вбити це –
Джерельце чисте і святе...

Адже воно вузеньке, мов струна,
Крихке, мов Літій, мов зерня –
Воно і є для всіх добро,
Яке вбиває, зрушує і палить зло.

Так уявіть собі картину як воно тече,
Як процвітає все всередині, добро там є...
Воно дає наснагу і натхнення нам –
Та темне його палить, палить душі храм.

Воно гадюкою джерельце обвиває,
Повільно яд свій в нього пропускає –
І дивиться як руйнується і мре
Джерельце чисте і святе.

Воно вбиває душу – джерело святе,
Руйнує струмом все добро людське.
Вона неначе грім, гадюка весняна,
Вбиває все, що чисте, адже зла.

Бережіть джерельце своєї душі,
Обходьте стороною тих, хто злі.
Перемагайте зло, ростіть любов –
Не псуйте життя, не грязніть людську кров.