***

Шлихтер Эвелина
Вона тихо воліла сидіти,
Споглядати його у небі
Вона так бажала хотіти,
Те, що в стократ сильніше смерті.
Вона в душу промінчик хотіла,
Щоб осяяв її дивний світ,
А сама б в небеса полетіла
Там, де жити збирався він.
Вона його цілувати бажала,
Омиваючи його своїм теплом,
Але бідна, на жаль, не знала,
Що кохання на боці зі злом.