Чому?

Александр Вилд
Чому стискаєш ти в печалi скронi?
На серце смуток опустився тихо.
Здавалось -  щастя вже давно в долонi,
А розтулила  -  i спiткало лихо.

А пам'ятаєш  - днi  яснi веcелi?
Вiд радостi блистiли твої очi,
Ми переїхали до нової оселi,
I чарiвнi, такi короткi, ночi.

Куди роки кохання наше дiли?
Журбою доля щастя оповила.
Зима засипала все снiгом бiлим.
Не  вiдiгрiти криги, моя мила.