Хезмэттэшем Голсинэ апа истэлегенэ...

Ирида Акалы
"Син кайгырма,дустым,яшьли улэбез,дип,
Без гомерне сатып алмадык..."
Боек шагыйрь сузлэрен син
Язмыш тэкъдире дип анладын.

Гомер козлэренен матурлыгын татымыйча
Яшьли киттен, уйнап-колер чак иде.
Эштэн арынып, ял итеп тэ алмыйча
Гур фэрештэсенэ эйлэнден...

Изге, саф булды хэрчак кунелен,
Тэрбиялэп, яхшылыкка безне ондэден.
Безнен очен остазыбыз булдын,
Алтын кулларын безне эшкэ ойрэтте!

Син пешергэн ашлар тэмлелеген
Барыбыз да татып белдек без.
Син ойрэткэн камыр ризыкларын
Синен куллар булып без пешерербез.

Сагынабыз,сызылып таннар аткан чакта
Безнен янда булган кебек син.
Искэ алып бергэ мизгеллэрне
кунел юатабыз хэзер без.

Тыныч йокла, жанын тыныч булсын,
Якты истэлеклэр генэ калдырдын!
Синен арттан ойрэткэн эшлэрен калыр
Остазыбыз, кояшыбыз булып янарсын!!!