Э. Дикинсон. 1175. We like a Hairbreadth scape

Ольга Денисова 2
1175

Висеть на волоске!
Ах, как щекочет ум
Опасность через много дней,
Чуть ветерок подул.

Ведь  меньше мы рискуй,
Не ощутили бы –
На самых кончиках волос –
Дыхания судьбы.


1175

We like a Hairbreadth 'scape
It tingles in the Mind
Far after Act or Accident
Like paragraphs of Wind

If we had ventured less
The Breeze were not so fine
That reaches to our utmost Hair
Its Tentacles divine.