Ляба упека Баба болг

Юрий Влаев
Ляба упека баба.
Ут собата извадигу
Сас жилиста рака.
Гурешту лябчи на сухрата
Сбра сичкити деца.

Дунеси дяду сиреньту
ина филия,
гарнету с винуту,
И бялата ракия.
Ут погряба сланината.
Картохли, лук, ица,
Тва праздника на ситуса
За гладнити деца!

Наля стакан на баба,
На тати и на мама,
На меня и на кака,
На малькяй Кустудин.

Наядахса ду горя,
Си легнах на купторя
И сладичку заспах.

И вав сыны санувам
Чи ям пак топал ляб.
И баба ма цалува.

С праздником Весны!
Пусть "баба Марта" принесет достаток и мир в ваши дома!!!