Клич киянам

Лидия Буцкая
Над містом Вічним
Знісся хамський МЕЧ
І час життя його хвилинами звіряємо
Свячений Кия дар - а ми його втрачаємо
На радість ворожбитам - ворогам
Величне місто взяв в облогу Хам

Величне місто взяв в облогу Хам
Він зброю бойову його всю знищив
І виставив ціну як на торжищі
Теплицю в місці Слави встановив
І  Українку посадив на кіл
Величне місто взяв в облогу Хам

Його казкові і сади, і парки
що нашу силу тихо бережуть
Загрожують відправити під зруб
На хамові покої оскопити
І  лубкові картинки причепити 
Над стародавніми мощами всіх святих
та тільки-но ім'я залишити від них

Величне місто взяв в облогу Хам
Він вічність на хвилину проміняв
Йому в душі немає відчуття що місто
– це народова душа
Це місце слави й гордість поколінь
Це наша правда, воля – наша сіль

В його душі і спокою нема
Бо знає він, що Хаму тут Хана

Бо час прийшов – і Вічність нас розсудить
Нарешті тут готові править люди
Терпіти хамство вже ніхто не буде
Зміцніли духом внуки Іяфета**
І діти Кия - ми дозріли в силі
Ми віримо у Кия дух нетлінний
І маємо єдиний вибір вірний!

Для нас є цінним той, хто Кия дух зберіг
Хай Хамам зась на батьківський поріг!