Моя зоря

Катерина Зайцева 2
Моя зоря
Зійшла що спонадвечір
Світ ліхтаря
Що згас так недоречі
Подих весни
Дає що прохолоду
Дитячі сни
Про цноту і про вроду
Порожні дні
Відлуння звуку тиші
Кіно в пітьмі
Відкіль шаленство прийшле
Казковий край, де кожен - дріб'язковість
Пекельний світу рай
Де править випадковість
Синхронний ритм сердець
Є мірою шаленства
Душа там - папірець
Що надто легко рветься
Бувала там не раз
І пішки, і проїздом
Та мешкать повсякчас
У цім не можу місці
Там мед захмарних мрій
Враз може стати трунком
Незграбність марних дій
Не лишить нам рятунку
Тут кожен святотат
Святенник і нечистий
Нещадний цей трактат
Давно вже жовтолистий
Сторінка кожна там
Колись була папером
Належала лиш нам
Минала ту холеру