Береза

Людмила Николаева 2
Росла берізка за моїм селом
Від інею іскрилась серебром.
Мороз та сніг її вкривали,
Від злого вітру захищали.
Зимовим сном берізка спала,
Вона,нещасна,ще не знала,
Що скоро прийде злая днина,
В життя вірветься хуртовина
Злий вітер налетить,подме
Тоненьку берізку з корінням зірве.
Впала берізка на сніжну постіль
Вкрила її зимова заметіль....
Прийшла  весна,розтанув сніг,
Пташок веселий чути спів.
Все оживає,все весні радіє,
А наша берізка лежить без надії.
Але,що це? Невже ожила?
Нове життя берізка дала!
З сухого коріння зростає росток,
На ньому маленький,зелений листок.
Маленька берізка продовжить життя,
Стрункої берези маленьке дитя.
Весна!Ти сильніша від злої негоди.
Ти зими перемога,ти диво природи!