День Янгола

Валео Лученко
А свідки – провідниця і перон...
Мій янголе, ти звідки? Як опинився тут?
Чому мені явився? Ворон нахабних зграя –
мій супровід впродовж останніх тижнів,
і раптом ти,
у тамбурі,
де тхне вугіллям, цигарками, потом…
Хто ти? Ти янгол, небіясник, дев?
Дерева струшують з гілок сніжинки.
Обжинки почались на моїм полі,
зарані, так зарані… Там, під снігами,
льодом, вже визріло палке, дотульне,
за нього я життя віддам…