Вiд комори до ворiт

Лариса Лорнет
Від комори
до воріт
Тишком-нишком
ходить кіт.
Кіт сердитий,
- де ж та мишка?!
Може мишку
з`їла кішка?

Кішка миє вуса й лапки, -
Забруднилась об канапки.

В них самісінькі вершки…
Це смачніш, ніж пиріжки.

І родзинки, й марципани...
Майже пляшечка сметани.

Звідкіля такий сніданок?
Хтось спіткнувся об наш ганок.