Икона Божьей Матери Донская

Нина Шендрик
               
Радуйся, Владычица, Звезда Богоявленная,
В напастях помогающая вновь,
В рай двери отверзающая,
Слез реки осушающая,
Прими под Благодатный Свой Покров.

Радуйся, Всепетая Матерь Благосердая,
Духом осененная святым,
В напастях помогающая,
На подвиг укрепляющая,
Отечество мое благослови.

Радуйся, Пречистая, Свеча неугасимая,
В болезнях и печалях посети.
В напастях помогающая,
Надежды возрождающая,
В любви нас и согласии соблюди.

Радуйся, лучами Солнца Правды осиявшая,
Покаянья теплая Заря,
В напастях помогающая,
Доброе пристанище
Всех притекающих под сень Креста.