Кельгоманяй, кодама търватне мазыйхть. Любимая

Марьша
ЛЮБИМАЯ, КАКИЕ КРАСИВЫЕ У ТЕБЯ ГУБЫ!

Кельгоманяй, кодама търватне мазыйхть!       Любимая, какие красивые у тебя губы!
Архтомаса тон синь тейть и архне.            Ты и не крась их помадой.
Ляйнякс жольдердийхть и шудийхть пара валхне,  Речкой журчат и текут слова твои,
А търватне цебярь мяльхть коль азыйхть. А губы твои хорошие желания высказывают.

 Палсолень мон аньцек  эрь  пингоня эсост,    Целовал бы их только каждый миг,
Кода тяшттне эрь веть менельть палсыйхть.    Как звёзды каждую ночь целуют небо.
Кельгомаса сембе кельгийхнень синь валсыйхть, Любовью всех влюблённых они обливают
Вень ушетксста, веньберьф, венять песа.       С начала ночи,ночью, в конце ночи.

Сельмонятне палыйхть фалу валда тяштекс,Глаза твои горят всегда светлыми звёздами,
Кода ведень ожнат пейхне акшет.                Как жемчуга белеют твои зубы.
Кодамовок осал  арьсефкст эсот ашет,          Никаких плохих  желаний в тебе нет,
Ронгце виде, тоцяф, кода пяштекс.     Стан прямой твой,стройный, словно орешник*.

Изень му мон пара стирь тонь лацот....    Не нашёл подобной тебе девушки....

 
Примечание: имеется в виду - медвежий орех.