ДЛЯ МЕНЕ ЗЛО

Маркус Март
Мій рідний дім
для мене зло
як гіркій дим
поганоє музло.

І душу гне,
і тіло гнобить.
Страждання це - мене
потопить.

Я все терпів
і довго ще чекав
та трохи не зомлів
на все це наплював.

Далеко біг,
в повітрі задихався.
Нарешті зліг
та здався!