Скарб

Владимир Кабердин
Наадварот(!) малюнак у люстэрку.
 Вядома, выгляд не такі.
 І выгляд думак на паперке
 Ужо не першасны – другі.

У тым, што слухаюць і бачуць-
 Капіравальны апарат.
 Не ўсё скапіравана - частка.
 Але якая! Частка страт!

Што людзі ўзялі на адзнаку
 Не будзе ўласнае, і больш,
 Не падуладным будзе скрасьці.
 Не толькі ўдзень, але і ўноч.

І толькі тое, што схавана,
 Чаго не здольны перакласьць
 Табе адному захавана;
 Каб меў і ведаў, што дакласьць.