Туктатма!

Разина Кинзябулатова
Аккан сулар ташкын шавын какса,

Дулкыннары белэн тилереп,

Берук кенэ син туктатма,-

Яркайлары калыр тилмереп.

Кар-янгырлар яуса, жир тутырып,

Жиллэр иссэ донья туздырып,-

Син туктатма, хич туктатма,

Жире калыр коры кангырып

Туктатма!.. Хич туктатма,

Кайнап аксын бу тормыш!

Хэр нэрсэнен уз жае бар,

Була курмэсен ялгыш.