Монолог Щасливоi Жiнки

Валео Лученко
У світі Лобачевського і Гауса
 всі лінії перетинаються колись...
 Питання як Евклідові умовності бороти,
 коли лише відкриєш рота тобі одразу:
 "Цить! Розумна дуже,
 слухай старших!!! Ходи в неділю в церкву,
 на сповідь перед Пасхою, Різдвом,
 гріхи, яких як слив у серпні,
 спокутуй та не смій перечити
 ні падре сивому, ні мужу, ні свекрусі.
 Бо так заведено! Терпи!!!"?
 Мозолі терпугом  знімаєш
 та пучки репані оливою мастиш
 Пучки підвішуєш засушених ілюзій
 під вже_подекуди_дірявий стрих
 та стишуєш ходу, йдучи додому,
 відчувши ту вселенську втому, яку чомусь
 всі називають шлюбом
 щасливим і корисним,
 для нього...
 Коритися? Для чого?
 Чи потребує Всесвіт іще одну рабу?
 Я вибираю світ, де лінії хвилясті,
 де хвилі моря пестять ноги,
 де замки із піску,
 де двері серця
 не зачиняють на замок...