Зведенцi

Ерёмин Валерий Алексеевич
   гумореска

Катерина та Грицько
   На свята побрались.
Перед тим аж цілий рік
   Вони зустрічались.
Тільки вдвох їли й пили
   Щось могли робити.
Без кохання  й дня  вони
   Не могли  прожити.
А любов була  у них,
   Таж таке кохання.
Милувались ними всі,
   Аж до дня вінчання.
Відгуляло, відгуло
   Веселе весілля.
Та хтось наче  щось зробив,
   Чи підкинув зілля.
Як здуріли молоді
   Бо зранку до ночі...
Їм кохатись. А вони
   Видирають очі.
Тільки й чути:"Ні, не так!
   Не твоє це діло!"
Де повага? Де любов?
   - Геть усе зітліло.
Як якась мана на них.
   Тільки в двох зійдуться.
То до ранку в них кагал
   Добре що не б`ються.
Умовляли.Та де там.
   Як нечиста сила.
Їм дорогу перейшла
   До сварки зводила.
        ----
Увірвавсь усім терпець
   Батькові та ненці.
Лиха більшого нема
   Як такі зведенці.