***

Кристина Лыба
Чому так боляче? Навіщо? Поясни?
Навіщо знову ти шматуєш моє серце?
Ти знаєш - боляче. Так зупинися. Припини.
Воно і так поранене зі стоном б’ється.

Мені так боляче. Душа моя кричить,
Але в стражданні знову замовкає.
Я помираю, бо любов моя мовчить.
Тебе нема і вже її немає.

Ночами плачу. Сльози мов сухі.
Нема нічого, я без тебе в’яну.
І весь свій світ я віддаю тобі,
Весь всесвіт і ту зірочку яскраву.

Мені так боляче. Навіщо? Поясни?
Навіщо знову ти даєш надію?
Ти все одно підеш. Ти вже пішов. Іди.
Ти все забрав: забрав мене і мою віру.

Мені так важко. Серце стогне і болить.
Воно болить та все одно кохає.
Ти вже пішов. Воно ж останніх сил кричить
Крізь сльози: «Повернися! Я чекаю…»

Чому так боляче? Навіщо? Поясни?
Навіщо знову ти шматуєш моє серце?
Ти знаєш - боляче. Так зупинися. Припини.
Воно вже й так поранене зі стоном б’ється.