Вiдлига

Валео Лученко
Відлига лиже ноги, ніби пес. Груддя чорніє на городах.
 Пестливо-теплий вітер в нагороду для тих, хто серцем не примерз,
 для тих, хто у негоду пригрів на грудях їжака,
 у чоботі вужа, синицю на лежанці…
 Відлига злизує сніги та точить воду з криги на ставках.
 Вона туманом краде оковид, а тала мішанка подовжує дорогу,
 яка по суті не веде нікуди…
 І я лишаюся на острівці, де пахне хлібом, кмином, васильками.
 Не хочеться за горизонт, не хочеться в казки, у книги, Інтернет
 чи ще якусь халепу.
 Волію відчувати як тече повільно час разом із муркотінням киці,
 пригрітої у мене на колінах, та бачити як шпиці уже не мерехтять
 у колесі Сансари…
 Нам хороше удвох, бо є у мене ти, бо я у тебе є на цім відлигім острівці
 серед болота, серед твані…