Першы снег

Анатоль Кудласевич
Першы снег, як першы збег
ракавых абставін.
Яшчэ раз пераконваюся ў вялікай ісціне белага колеру, які ўтрымлівае ўсе сем колераў.
Усё вялікае пачынаецца або з чыстага белага аркуша,
або з беласнежна белага поля чалавечай долі.
Першы снег, як прешы смех,
Пасля гарачый салёна-горкай і чырвонай слёзы бяды.
                02.12.1997 г.