Рациональное и эмоциональное

Николай Горбунов
Приложив ладонь к груди,
Умолял - не уходи...
Впредь наука, остолоп:
Руки надо класть на лоб!

------------------------------------

HEAD AND HEART (C.Ellis)

I put my hand upon my heart
And swore that we should never part -
I wonder what I should have said
If I had put hand on my head.