Щоб шанували батькiв

Людмила Дзвонок
Не жде вже батьківський поріг,
Буваю лише там проїздом.
Як лине час!.. Та спомин ліг
На серце незабутнім листом!

Читаю часто між рядків
Про те, про що й не говорилось.
Ніхто такого не хотів,
Воно само собі вершилось...

Хіба ж я думала тоді,
Що нудьгуватиму в цій порі?
Слова татусеві тверді,
Як спалах, будуть, коли в горі...

А мамин погляд? - більше слів!
Зажурені в хворобі очі -
Вогонь життя потроху млів...
Як довго ті тягнулись ночі!

Не жде вже батьківський поріг.
Давно самі батьками стали,
Та спомин в серці листом ліг,
Де є рядки: "... щоб шанували!"
                07.01.2012

Натхнення від:http://www.stihi.ru/2011/07/24/5048