Гаряча сльоза

Игорь Голомозый Украина
Сидять під віконцем
Обпершись об хату
Чиїсь найрідніші
Старі батько й мати.

Садочок, ставок,
А у полі – дорога.
На серці у тата
І мами – тривога.

Старенькі самі
Дуже довго прожили.
Колись, і вони
Діточок породили.

Із татком гуляли
У жмурки маленькі,
А мама навчала
Співать веселенькі.

Старенька на груди
Старому схилилась –
Гаряча сльоза
Із очей покотилась.

Чекають – а може
Згадаютьїх діти,
Та поки що думкою
Треба радіти.

Не видно дороги.
Вже вечір – стемніло.
Сховалося сонце,
За горами сіло.

А в ранці знов вийдуть
Старий зо старою.
Знов сядуть на лавці
В дворі під стріхою.
*****