Ачылмады ишек

Разина Кинзябулатова
Яфрак ауный. Янгыр коя.

Дом карангы коз тоне.

Сыенмаммы дигэн омет белэн,

Эзлэп таптым синен ишекне.

Жанга утеп керер салкын иде,

Мин чыланган,боз идем.

Калтыранып, каушый-каушый,

Ишегенэ синен урелдем.

Бер шакыдым...ике...оч...

Йорэккэем ярсып тибеште!..

Эйтерсен дэ булыр газапларны

Мина шулай алдан кисэтте.

Озак тордым-ишек ачылмады...

Сизден микэн, курден, белдэнме?

Ачылмады ишек,ачылмады,

Минем омет шунда озелде.

Салкын козлэр мине куа килде,

Сыенырга урын тапмадым.

Жиде-ятлар тугел, сойгэнемнен

Ишеклэрен бушка какканмын...