Нiчне Мерехтiння Життя

Валео Лученко
            Три горішки в кишені -
 не для Попелюшки, для білочки чи може для білика.
 он він зиркає вишневими очиськами із ялини,
 причаївся, лякає кота мого Басю,
 мудрого, але боязливого...
 Я кажу йому: "Котику, не лякайся, рідненький,
 я тобі почитаю Басьо, майже твого тезку,
 Це зовсім не те, що ти думаєш. Він, звісно, - японець,
 але не Муракамі..."
 Мій котик старесенький зітхнув і заплющив очі,
 вмостився на ковдрі поруч зі мною,
 передав телепатограму: "Relax, мій Господарю, читай свої хайку
 та Бог уже з вами..."
 Ми разом читаємо чудові вірші, вже років шістнадцять, не менше.
 Він знає на пам'ять "Крука", "Анабель Лі", майже всього Плужника
 та Майка Йогансена. Він - естет, ще той, мій котичок Бася.
 Ми в ніченьку цю чорну
 читаємо Басьо, шкода що,
 не в ориґіналі...