Ямьле мон, га салыр идем

Ямалеев Марс
               

Ямьле   мон,га   салыр    идем  гомернен,  агышларын.
Шау- гор  килеп  ялан  аяк    бала  чак  тавышларын.
Урман  шаулаган   мон,нарын ,  ян,гыратап    ж,анымда ,
Тургай ,   сандугач   сайравын , кушыр   идем  ж,ырыма .
 
Ж,ырлар   идем   ж,ырларымда  салып мон,лы  койлэргэ  .
Чит   ж,ирдэн   сагнып  кайтканны  ,  сагыш тулы  коннэрдэ .
Туып   ускэн   тобэгемнен,   ,  искэн  йомшак  ж,иллэрен .
Онытмаслык  итеп  ж,анда  калган   ямьле   кичлэрен .

Ж,ырымда   чагылыр  иде   яшел  инеш  буйлары .
Чишмэлэрнен,  койгэ    салган ,  салмак   аккан  сулары .
Тау   битендэ   дулкынланган  ,  шаулаган   кылганнары.
Яшь  кызлардай  усеп  ж,иткэн ,  бодрэ  ак  каеннары.

Мон,   койгэ   салырга   иде ,  изге  Туган  Илемнен,
Эшчэн  халкын  ,  тэбигэтен   туып   ускэн   ж,иремне .
Гармун  теллэрен  уйнатып  мон,лы  койлэр  койлэтеп ,
Ж,ырларга    иде  доньяга  ,  мон,нарымда   бизэтеп!
                (28.12.2011г.)