Не шкодую сльозу

Анатолий Павленко
Небесами  союз  наш  освячен.
Скільки  літ,  а  недавно  наче.
Та  прийшов  той  осінній  вечір...
Ти  востаннє  схилила  плечі,
Й  перед  тим,  як  лишити  цей  світ,
Напівшепіт  благав  твій: «Простіть...».

Я – без  тебе...  І  біль,  і  відчай...
Не  шкодую  сльозу  чоловічу,
Щоб  зі  згадок  про  все,
                що  бувало  між  нами,
Змити  навіть  маленькі  всі  плями,
І  щоб  пам’ять  про  тебе,  мила,
Тільки  сонячно  в  серці  світила.

---