Пелюстками отих троянд

Лариса Лорнет
Пелюстками отих троянд
враз захопилась мимоволі;
грає Шопен в томах Жорж Санд,
а наші сни ще надто кволі

Суха криниця журавлем…
Іллюзія сплива поволі.
В природі сюрреальних схем
Людині важко опиратись долі.

Зникаю квіткою надій, 
чи, може, деревом. Наснила –
ти майже поруч, мій напій,
та я і так досить щаслива…

Прошу, без будь-яких улес,
з повагою до всіх курйозів, - 
з тобою поруч був мій пес –
я не веду роман в дорозі.