Забутi села

Вера Кухарук
Забуті  села...  Кинуті  хати...
Облуплені,  не раз  дощем омиті.
І  хочеться  повз  них  скоріш  пройти...
І  чуєш,  як  дзвенять  шибки  побиті.

Приходив хтось і відірвав замок,
І  двері   прочинив  в  чужу  оселю.
Столярний  витягнув  у  двір  станок,
У  кухні  пробував  зірвати стелю.

Та  все  покинув...  Трішки  поволік,
На  довше  вже  не  вистачило  сили.
Колись  тут  жив  робочий  чоловік,
Селяни  все  йому  полагодить  носили...

Умів  зробити  двері   і  вікно,
Полагодить  замок,  щось  запаяти.
Сам  змайстрував  сушарку,  щоб  провіяти  зерно,
Зробив  сопілку  і  на  ній  умів  заграти.

Пройшло  життя,   і  весни  відцвіли,
З  минулого  лишились  одні  тіні.
Господарі  у  вічність  відпливли,
Лиш  сад  старий  шумить  у  запустінні.