Колискова

Романтик Серж
          КОЛИСКОВА.
                Сергійку.
Закотився місяць за місток,
Та й упав у воду до зірок,
На воді залишивши круги,
Потемніло небо навкруги.

І без сонця, як без ліхтаря,
Вже погасла з заходу зоря.
Тільки світять зіроньки-зірки,
Доки не сховаються в хмарки.

         Спи, мій синку, очі закривай.
         Сниться хай тобі казковий край.
         Всі малята в ліжка лягли спати,
         Щоб раненько сонце зустрічати.

         Рученята стомлені свої
         Поклади під щічки рум’яні.
         Почекай поки лінивий сон
         І до тебе прийде з-за вікон.

Сплять звірята в лісі і пташки,
Сплять машинки в скриньці, іграшки.
Вітер заблукав десь у степах,
Ліг, стомившись, спати у хлібах.

Спить в кублі кудлатий пес Сірко,
Котик спить, забув про молоко.
Молоком туман заснув в балках,
Бо його розлив Чумацький шлях.

         Спи, мій синку, очі закривай.
         Сниться хай тобі казковий край.
         Всі малята в ліжка лягли спати,
         Щоб раненько сонце зустрічати.

         Сплять дельфіни в морі, спить і сом,
         Бо на всіх напав лінивий сон.
         Спить село, сплять вулиці й хати.
         Засинай же, зіронько, і ти.

11.09.2001.