Божа Мати

Вера Кухарук
Сумні  великі  очі  хочуть  світ  ввібрати,
Мов   крила   ластівки,  високо  врозліт  брови....
З  ікони  дивиться  на  діток  Божа  Мати,
Вуста  скорботні  не  промовлять  слова.

Тримає  на  руках  маленького   Ісуса,
Свою   кровинку  у  світ  білий  посилає,
Щоб  він  за  всіх  людей земні  гріхи  спокутував.
Провини  нерозумним  Господь  Бог  прощає...

Перед  іконою  навколішки  сирітка...
Змарніле  личко,  повні  болю  оченята.
Ніхто   не  знає,  хто  вона  і  родом  звідки, 
Чого  у  розпачі  ламає  рученята.

Скривився  з  болю  ротик,  сльози  покотились...
Маленькі  груди  підіймає   хвилювання.
Без  матері  сирітка  залишилась...
За  що  їй  Бог  відміряв  тяжке  покарання?

А  Матір  Божа   палко  за  сиріт  молилась,
Коли  б  змогла,  усіх   від   горя  захистила.
Маленька  дівчинка  з  надією  дивилась
На  Матір  Божу    -   захистку   просила.