Аркадий Белкин. Уходят лучшие...

Красимир Тенев
  Уходят лучшие...
Аркадий Белкин

   Уходят лучшие из лучших -
   Как будто отбирает их
                сам бог.
   Уходят вдаль,
                за облака,
                за тучи,
   Уходят за невидимый порог.
   И остаются после
                сиротливо
   Родные и друзья
                ушедших тех
   И только
                памятью счастливой -
   Их жизнь,
                их роли,
                их успех.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

Отиват си най-добрите
Превод: Красимир Тенев

Добрите между най-добрите
    отиват си. 
                Изглежда ги избира
сам Бог.
                Зад облаците сякаш скрити,
зад праг невидим се намират.
Остават подир тях
                сиротни
роднините,
                приятелите техни
               
и споменът щастлив
                ги топли
за ролите,
                живота
                и успеха.