Счастье поэта

Сергей Газин
Солнце горит импульсивно –
В небе вибрации света!
Сила любви неизбывна
В солнечном сердце поэта.

Слушаю ветер гремящий,
Песню слагаю любимой, –
Светом небесным горящий,
В мире я самый счастливый!



Щастието на поета

Слъцето все гори импулсивно -
а в небето трепти светлината, -
силата на любовта е неизбивна
в слънчевото сърце на поета!

Слушам песента на фучащия вятър -
любимата моя красива мелодия, -
със светлината небесна горяща,
най-щастлив съм аз в този свят!


Перевела на болгарский язык
Мария Магдалена Костадинова   
09.12.2011