Читацький заповiт

Алёна Лабиринт
Блукаю я не вулицями -
Від краю і до краю
Блукаю між полицями,
Між стелажів блукаю.

Знайти якусь цікавинку
На дальнім стелажі
Бібліотекар, панянко,
Мені допоможі!

Хотіли відкараскатись
Від мене, та дарма!
То й що, що тих цікавинок
У фонді в вас нема?

Ви ж можете замовити,
Хіба не до душі?
Тому мені відмовити
Будь ласка, не спіши!

Не додавай байдужості,
Її й так - через край.
Запрошуй до співдружності,
Шануй і поважай.

Усміхненій привітності
Зрадіють читачі.
Ганьба - одноманітності!
Кажи щось, не мовчи!

Розповідай історії.
"На тему?" - віднайди.
Свою аудиторію
До виставок веди.

Почнемо спілкуватися,
Тем буде - через край.
Не треба відпускати нас
Без книги - відшукай!