ХIун дан гIерта хьо, сан дагалецам

Шарип Цуруев
ХIун дан гIерта хьо, сан дагалецам,
Карлайохуш сан къухдаьлла лараш?
Сан ширъелла чевнаш юха даръеш,
ХIун дан гIерта хьо, сан дагалецам?

Сан ирс хиллехь, хилла и цIа санна –
Чохь со Iийна, со арахь а висна.
Дагалецам, ахь ваьккхича сама,
Чохь я арахь воцуш ву со хIинца.

Дагалецам! Доьху ас, дIабижа!
Хан хир ю хьо оьшуш карзахбала.
ЦIа чохь суна меттиг бацахь жимма,
Со, неIсагIе йитна, вер ву ара.