Ретроспектива

Алёна Лабиринт
Дід свариться зі старою,
Вигуки лунають!
Подивились'б на годинник,
Та часу не мають!

Бо стара йому у пику
Пхає "Комуніста":
Прочитай! - вона гукає, -
Як вуха не тріснуть!..

Дід не має куди дітись,
Геть розчервонівся, -
Продалися Горбачову
Кляті журналісти!

Вирвав того "Комуніста",
На підлогу гепнув,
І почав стару картати,
Неначе той лектор:

Ти поглянь в минулі роки,
Як ми добре жили!
Смачно їли, смачно пили,
Смачно говорили...

Які добри були нрави:
Праці не цурались,
А тепер, немов скаженні,
З ланцюга зірвались!

Де той Маркс, і де той Енґельс..,
До ЛЕНІНА пнуться!!
А зі Сталіна всім гуртом
Останні шматки рвуться!

Вже чекають ненажери,
Недобитки кляті,
Коли зкинуть з п'єдестала
Останнього "цяцю"!

Не шуми, - сичить старая, -
Впав неначе з неба!
Стільки років нас дурили,
Тож так нам і треба!

Добряцалися, вояки,
На зброю багаті,
А тепер дивуєтесь,
Чому пусто в хаті!

Бо на розум були ниці,
Та з чужого жили!
То й пішли за шахраями,
Шахраям служили!

Затопили в самогоні
Мозкові клітини,
А тепер знайти важкенько
Здорової дитини!

Народили дебиляків
З п'яної "любові",
А тепер підкинули
Ще й СНІД'а до крові!

Вже захекалась старенька,
Захекався й діда,
Приголомшила обох
Та загроза СНІДа.