Скеля

Александра Ломаева
Люблю тебе мов сон, як скеля,
що сонце любить вздовж століть.
Віками тягнеться до нього,
Щоб з ним зустрітися на мить.

А в відповідь цій скелі – холод.
Від світла, радості й тепла
Не залишилося нічого,
Коли вона хмар досягла.

Гора ревіла і стогнала,
Тамуючи обвалом біль.
А вниз каміннями летіли
Примари щасливих надій…

Гора зруйнована навіки.
Там, де був сніг – тепер бур’ян.
А сонце ллє проміння ріки,
Не бачить мов кривавих ран.

О ти, прекрасная вершино!
Мій нездоланний Еверест!
Була наївна як дитина!
Не маю сил вже на протест…