Мой свет

Александр Стасевич
Дзе заклікам горача вецер заззяе,
Куды брудны позірк не трапіў пакуль,
Самотнае сэрца спакой атрымае.
Спакой вабіць гукам лагодным адтуль.

Жаданая мара тут ёсць рэчаіснаць,
Магчымасці значна ясней і глыбей.
Тут бруду няма, ён - старая прывіднасць,
Якая атручвала душу раней.

Тут Сонца са згустку знішчальных матэрый
У асобе агністай істоты жывой,
А словы і думкі тут маюць памеры -
Да іх можна нават крануцца рукой!

Той свет не далёка зусім - і не побач,
Там шмат чаго ёсць - і нічога няма.
Не ўсход і не захад, не поўдзень, не поўнач,
І нават не пункт на планеце Зямля.

Я вочы заплюшчу - і там апынуся,
Ва ўяўна-сапраўдным тым свеце маім.
Але ёсць і тое, чаго я баюся:
Там месца, напэўна, не хопіць дваім.