До Европы

Валерий Калмыков
                Білий щезник, мізерненький гном -
                голий череп та вуха сторчма -
                він правує безрогим бичком,
                наче в бога позичив керма.

                Гордовитий, хоч дуже малий,
                він веде віслюків караван.
                Та на кожному ослику, злий,
                безпорадно сидить істукан.

                Десь крайнеба оаза пливе:
                то міраж, а не місто живе.
                Істукани, худі і бліді,
                хочуть хліба, житла і води.

                Геть далеко-далеко їм йти -
                білий щезник не знає куди.