Асыпаецца спелае лiсце...

Демьянова Татьяна Дмитриевна
Асыпаецца спелае лісце,
 Карагодзячы думкі мае –
 Што й мяне мая восень калісьці
 Халадэчай апошняй кране.

 Што і я мушу так адарвацца
 Ад уласнага дрэва жыцця,
 І зляцець, і ў паветры матляцца,
 І шукаць існавання працяг,

 І ўдыхаць пах асенняга тлення –
 Горкі водар знямелай тугі,
 І не мець ад самоты збаўлення,
 Пакідаючы дом дарагі.

 І, сыходзячы прахам да праху,
Узнімаць вольны дух да вышынь,
 Нібы голуба - Божаю птаху -
 У нябесную,  звонкую сінь…

5.10. 2011




Паэтычная старонка Таццяны Дзям'янавай www.lightynna.ru