мы Господи все твои дети

Макин Тоша
мы Господи все твои дети

мы последние жители на этой планете
кто помнит относительно чистый воздух
почти прозрачные реки с тонкой плёнкой бензина
от вышедших на фарватер моторок …
ещё мы пили воду из уличных колонок
не думая про койки инфекционных больниц …

теперь наши лёгкие отхаркивают эту отравленную газовую смесь
а наша кровь отторгает тело
на восемьдесят процентов состоящее из воды
воды которую мы пьём из убитых нами рек …

говорят Господи
твоя ахиллесова пята – любовь к людям
и ты давно умер от сострадания к нам …

подстрочник:

ми Господи усі твої діти

ми останні мешканці цієї планети
хто пам'ятає відносно чисте повітря
майже прозорі річки з тонкою плівкою бензину
від моторних човнів що увійшли до фарватеру на світанку…
ще ми пили воду з вуличних колонок
не думаючі про ліжка інфекційних лікарень …

тепер наші легені відхаркують цю отруєну газову суміш
а наша кров відторгає тіло
на вісімдесят відсотків складене з води
води яку ми п'ємо з вбитих нами річок …

кажуть Господи
що твоя ахіллесова п'ята – любов до людей
і що ти вже давно помер від співчуття до нас …