Ад душы

Владимир Кабердин
Адкуль у сэрцы гэты боль?
 Як навучыцца быць вясёлым?
 Ці ў жыцці адная соль?
 Ці нарадзіўся непуцёвым?

Навошта справы, барадзьба,
 Калі няма ўзнагароды?
 У чым ён, сэнс майго жыцця?
 Навошта мне яго прыгоды?

 Наогул, што мне пажадаць,
 Каб быць здаволеным і пэўна?

- Ну што табе мне адказаць?
 І гэты вершык непатрэбны...