Неймётся - Сара Тиздейл - Longing

Мария Москалева
Сара Тиздейл
Неймется

Не о душе неймётся мне:
Из тела - вон, не долюбив -
Налюбится втысячерне
В отрадных далях райских нив.

Не о душе неймется: пусть.
Но тело, тело-то - вразнос,
Что в тесноте житейских уз
До радости не дорвалось.


Sara Teasdale
Longing

I am not sorry for my soul
That it must go unsatisfied,
For it can live a thousand times,
Eternity is deep and wide.

I am not sorry for my soul,
But oh, my body that must go
Back to a little drift of dust
Without the joy it longed to know.