Дэ йих нажыток?

Васыль Брыль-Кобзар
Витёр ны свышчэ,
Птах ны спувае –
Брат йидэ нишчый,
Гармонё грае.

Навыть ны грае,
Плачэ-голосыть,
В Нэбо взлытае,
Бытто шось просыть.

Алы чы кынув хто
Хлибчык музыцы?
Бытто у рыбочок
Сэрцэ хтось сфыцыв.

Город пройихалы –
И брат пытае:
Мо, вэльмы жалостно
Швораб спувае?

Аныц ны кажэ
Ныхто гармонисту.
А вин и кашы
Давно ны найистя!

Куды ж вин йидэ?
Шо ёго носыть?
Сын вин Мий ридный,
Сынэе Сонцэ!

Мий Васылёчок,
Сывый Коточок.
Людюм Добра но
Душа гэта хочэ.

Йидэ ж «Ракеты»
Сэрдцэм бомбыты,
Хоть вин – поэт но
Й вырос у жыты.

Жыто ж давно вжэ
Людкы скосылы.
Дэ ж йихный кошык?
Дэ йих нажыток?

30. 11. 2005, по дорозы
у «Ракету» и в кинотыатровы,
у чес концэртув,
на мотив вальца, шо я грав
у автобусы