кругообiг води в природi

Макин Тоша
ці строкаті кольори осені
вуличних ліхтарів непрацюючі дроселі
від Рибальської балки туманом наповзають сутінки
у ночі ми загадуватимемо бажання на падаючі супутники

і будемо ворожити на зірках, що пливуть у Дніпрі,
який слідом за птицями збігає на південь
у солоні води Чорного моря,
через Протоки й Середземного моря внутрішні водойми,
за Геркулесові Стовпи до Атлантичного океану,
щоб повернутися до нас останнім осіннім дощем
на початку грудня.

подстрочник:

эти пёстрые цвета осени
уличных фонарей неработающие дроссели
вечером наши тени становятся какими-то смутными
ночью мы будем загадывать на падающие спутники

и ворожить на звёздах, что плавают в Днепре,
который вслед за птицами устремляется к югу
к солёным водам Чёрного моря,
через Проливы и Средиземного внутренние морЯ,
за Геркулесовы Столбы в Атлантический океан,
чтобы возвратиться к нам последним осенним дождём
в самом начале декабря.