Сълзите на есента

Генка Богданова
 
1.
Падат кестени –
едри сълзи есенни.
Хладна тишина.
2.
Печална песен.
И път с пера белязан.
Отлитат  птици.
3.
Сиви облаци.
Бели, мъгли дрипави …
Есенна тъга.
4.
Слънце събрано
в сладко гроздово зрънце.
Спомен за лято.
5.
Вятърът скита
сърдит  и самотен.
Търси лятото.
7.
Голи дървета
свенливо свеждат клони.
Нямат премяна.
8.
Дъждовен облак
рони бисерни  сълзи.
Плаче есента.
9.
Писък в мъглата!
Птица с ранено крило
търси ятото.
10.
Вълните стенат!
Търсят твоите  стъпки,
но пуст е плажа.
11.
Бързат птиците
след любимото лято
на юг, все на юг…

12.Въздъхна роза
Отрони бистра сълза.
Къде си, слънце?