***

Иером Дионисий Васильев
***
Осудливо глянеш на мене з ікони
Я грішна людина, мене Ти прости
Задзвонять в душі бентежливо дзвони
Вже час мій настав? Куди маю йти?
Я бачу у храмі часи запустіння
Священники служать за хабарі
Там кожная служба і кожнеє бдіння
Концертом лунає в Твоєму дворі
Величні владики та їхні прислужки
Не Богу Святому дари принесли
Чекають владик монашки-подружки
Розпусту з собою вони привели
В машини шикарні вони посідають
Поїдуть до ранку зорю зустрічать
А потім на службі людей налякають
Що за вчинки лихії треба відповідь дать
Вже час мій настав! Куди маю йти?
Щоб Богу Святому вклонитись
Де істиний храм Божий знайти?
Щоб щиро Йому помолитись.
Туди я пішов, там храму немає
Назад повернувсь і тут не знайшов
О Боже мій милий, що далі чекає?
А Ти проливаєш за них Свою кров.
Я грішна людина, мене Ти прости
З надією гляну на небо
Я вірю, що зможеш мене у храм привести
Якщо я там іще комусь треба.