***

Иером Дионисий Васильев
В житті поета так буває:
Летить душа в незнану даль.
І хтось таємний пострічає
Його, щоб  дать нову скрижаль
      
Одкриєш очі опівночі,
Квапливо схопиш папірця,
Тут спишеш і на тому боці –    
Саме біжить з-під олівця.
 
Пиши. Така у тебе доля:
Щоб дорікти ніхто не зміг.
Пиши, щоб виконалась воля
Того, хто написать не встиг.