Русалки

Иван Андрощук
А дівчина з річки мені розказала
Про те, як топила вінки на Купала,

А дівчина з поля мені розказала
Про те, як женців у житах лоскотала,

А дівчина з лісу мовчала.



А дівчина з річки мені залишила
Туман над водою і чайчині крила

А дівчина з поля лишила на згадку
Віночок волошок й мале зайченятко


Від дівчини з лісу лишилось мовчання
І подив очей на яких вже не тануть сніжинки